Вхід

Календар новин

Пон
Втр
Срд
Чтв
Птн
Суб
Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Грудень 2017
 


Тиждень права

Знай та поважай свої права, виконуй обов'язки

Вже стало традицією проводити тиждень права у перший тиждень грудня. У нашій школі він проводиться також. У цьому навчальному році тиждень права проведено під гаслом «Знай та поважай свої права, виконуй обов'язки».  Чим цікавіші заходи, тим краще інформація, яку хоче донести вихователь до учнів, сприймається та запам'ятовується. Тому я старалася урізноманітнити форми роботи.

Так, у шкільному коридорі оформлено стенд «Знайко Незнайкові про правила учнів», де були вміщені правила для учнів, правила в їдальні, вимоги до зовнішнього вигляду учнів та інші. Класоводи та класні керівники ознайомили всіх дітей з цією інформацією протягом тижня.

 

З метою попередження шкідливих звичок  організовано перегляд казки у 1-3 класах «Про шкідливі звички», а учні  4 класу  переглянули відеофільм  «Про корисні та шкідливі звички». З метою ознайомлення з документами з захисту прав дитини учні 5 класу  обговорили відеофільм «Конвенція про права дитини».

З метою розвитку правової культури та світогляду проведено інтелектуальну гру «На терезах Феміди» у 9 класі. Перемогла команда  «Мораль», капітаном якої була Чубик Дарія. Ця гра була більш вдалою та цікавою з-поміж усіх заходів.

З учнями 6-7 класів проведено анкетування «Як ти знаєш свої права».

Результати показали, що учні більше обізнані з правами, ніж з обов'язками.

 

З метою ознайомлення із законодавством України щодо прав, свобод та обов'язків, відбувся тренінг у 7-8 класах «Знаємо свої права – виконуємо обов'язки». Учні 7 класу перемогли з відривом у 5 балів. 

Сподіваюся, що подібні заходи, виховання в сім'ї та школі сприятиме формуванню високої правової культури підростаючого покоління.